П’ятниця, 17.05.2024, 08:58
Вітаю Вас Гість

Головна » 2018 » Жовтень » 19 » НУШ у початковій школі
12:39
НУШ у початковій школі

У 2018-2019 н.р. першокласники КНВК№25 почали навчатися у Новій українській школі.

Учні 1-А (вч. Павлова Т.В. )та учні 1-Д (вч. Піценко Ю.В.) працюють за Типовою освітньою програмою, розробленою під керівництвом Шияна Р. Б.

Учні 1-Б, (вч.Ковінська Т.С.) та 1-Г (вч. Приходько Н.В.) - за програмою навчального проекту «На крилах успіху». Учні 1-В (вч. Сімугіна О.О.) -за програмою О.Я.Савченко

У 1 класі запроваджений інтегрований предмет «Я досліджую світ». Типова освітня програма з цього предмету дає змогу вчителеві самостійно обирати й формувати інтегрований спосіб подання змісту освітніх галузей Стандарту, добирати дидактичний матеріал, орієнтуючись на індивідуальні можливості учнів. Особливого значення в організації навчання надається зв'язку з життям, застосування здобутих знань, навичок поведінки в життєвих ситуаціях.

У зміст інтегрованого курсу вводяться так звані «Ранкові зустрічі» -організований початок дня у невимушеній обстановці, що включає нестандартні, ігрові та інтерактивні форми вітання, обміну інформацією та соціальним досвідом. «Ранкові зустрічі» сприяють створенню позитивного настрою на початку робочого дня, формуванню спільноти класу, соціальних і комунікативних навичок.

Крім цього, у кожному класі є екрани настрою, де у дітей є можливість показати свій настрій. Особливістю Нової української школи є, організація освітнього середовища, що сприяє вільному розвитку творчої особистості дитини. З цією метою змінюються просторово-предметні оточення, програми та засоби навчання. У Новій українській школі зростає частка проектної, дослідницької командно-групової діяльності у педагогічному процесі. Відповідно урізноманітнюються варіанти організації навчального простору в класі. Використовуються новітні, мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи. Планування і дизайн освітнього простору школи спрямовуються на розвиток дитини та мотивації її до навчання.

Усі першокласники отримали нові підручники, ними школярів забезпечила держава.

Родзинкою навчального процесу є навчання набором Lego, що сприяє розвитку дітей. НУШ повинна стати дружньою до дитини й сучасною освітою

Крівченко Т.В.,

керівник МК вчителів початкових класів

Переглядів: 146 | Додав: tamarakruglova25
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Національна дитяча гаряча лінія Національна гарча лінія
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всего ответов: 156
Друзі сайту
Статистика

Онлайн усього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0