Неділя, 19.05.2024, 00:49
Вітаю Вас Гість

Головна » 2012 » Квітень » 17 » Всеукраїнський семінар-практикум «Практична медіа-освіта»
10:51
Всеукраїнський семінар-практикум «Практична медіа-освіта»

   17 - 18 лютого 2012 року на базі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» проходив Всеукраїнський семінар-практикум «Практична медіаосвіта». У роботі семінару взяли  участь представники Полтавської, Луганської областей, методисти ОІППО, практичні психологи, представники Академії Української Преси, Інституту соціальної та політичної психології НАПН України. Кременчуцький колегіум №25, який включено до Всеукраїнського експерименту з медіаосвіти, представляла учитель-методист Онищенко О.В.

   Основним завданням семінару було надання методичної та інформаційної допомоги педагогічним працівникам, які викладають новий освітній предмет, а також підвищити професійну компетентність учасників щодо комунікації, медіа-культури , впливу медіа на формування громадської думки.

   Відкрив семінар Сергій Клепко, доктор філософських наук, проректор із наукової роботи Полтавського ОІППО, який підкреслив , що впровадження медіаосвітнього курсу в школі – потреба часу . На відкритті виступили Юрій Ісаєв, депутат Полтавської міської ради, радник Полтавського міського голови, Оксана Волошенюк, провідний мистецтвознавець відділу кіномистецтва та ТБ Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнографії ім. М. Рильського НАН України, директор Академії Української Преси, Любов Найдьонова, кандидат психологічних наук, завідувачка лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти, заступник директора з наукової Інституту соціальної та політичної психології НАПН України.

   Для учасників семінару було проведено практичне заняття, де педагоги виступили в ролі учнів. Їх навчали працівники Лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти  Інституту соціальної та політичної психології НАПН України: Любов Найдьонова - завідувачка, Наталія Обухова – науковий співробітник,Олена Голубєва – молодший науковий співробітник. Науковці продемонстрували зразки різних моделей занять: творче  сприйняття музичного медіатексту та створення  анімаційного фільму.

   Наступного дня учасники семінару-практикуму ділилися  першим досвідом  викладання медіаосвіти в навчальних закладах. Про стан впровадження Всеукраїнського експеременту  на Полтавщині  розповіла Муліка Катерина Миколаївна, завідувачка Центру практичної психології і соціальної роботи Полтавського ОІППО.  Любов Найдьонова, керівник експерименту, познайомила присутніх із вітчизняною моделлю медіаосвіти, Концепцією впровадження в Україні та досвідом впровадження навчального курсу в різних країнах . Про український медіа ландшафт в своєму виступі розповіла Оксана Волошенюк, виконавчий директор Академії Української Преси. По закінченню роботи Всеукраїнського семінару-практикуму «Практична медіаосвіта» було проведено презентацію ресурсів для вчителів, сесію «питання – відповіді», анкетування. В урочистій обстановці Л.А.Найдьонова вручила сертифікати медіа педагогам.  Незабутнє враження залишилося від екскурсії по визначних місцях Полтави.

Учасники семінару
Любов Найдьонова, керівник Всеукраїнського експерименту з медіаосвіти 

Створення анімаційного фільму – захоплюючий процес


Герої мультфільму перед зйомками


Переглядів: 792 | Додав: Noskin
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Національна дитяча гаряча лінія Національна гарча лінія
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всего ответов: 156
Друзі сайту
Статистика

Онлайн усього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0