Неділя, 05.05.2024, 17:38
Вітаю Вас Гість

Головна » 2018 » Листопад » 20 » «Дотримуйся правил безпеки дорожнього руху: збережи своє життя!».
10:53
«Дотримуйся правил безпеки дорожнього руху: збережи своє життя!».

Майже щодня у стрічці новин з'являється інформація про моторошні дорожньо-транспортні пригоди, які забирають життя пересічних українців. Статистика ДТП шокує. Сухі цифри говорять: лише у першому півріччі 2018року на дорогах України загинуло 1237 осіб. У рейтингу європейських країн за смертністю у ДТП Україна посідає УІ місце. Аналіз дорожньо-транспортного травматизму засвідчує, що більшість дорожньо-транспортних пригод із дітьми трапляються через недотримання норм безпечної поведінки на вулицях і дорогах. Діти, як правило, не обізнані з навичками поведінки в транспортному середовищі, не вміють правильно оцінювати та передбачати розвиток дорожніх ситуацій, наслідків порушення правил дорожнього руху.

Тому з метою привернення уваги до складної ситуації з дорожньо-транспортним травматизмом в Україні та необхідністю зменшення смертності внаслідок ДТП та виховання молодого покоління, активізації діяльності учнівської молоді до теми безпеки руху Міжнародний благодійний фонд «Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод» за підтримки Державного підприємства Український науково-дослідний інститут медицини транспорту МОЗ України, Моторного транспортного страхового бюро України, Міністерства освіти і науки України та Першого автомобільного телеканалу проводив протягом вересня-листопада 2018 року Всеукраїнський конкурс фото- та відеоробіт на тему безпеки дорожнього руху.

У цій акції, що сприяє вихованню покоління відповідальних учасників руху, взяли активну участь учні КНВК №25, які продемонстрували своє прагнення до вирішення глобальної проблеми дорожньо-транспортного травматизму. У своїх роботах діти намагалися передати, як виглядає безпека на дорозі. Серед фоторобіт найкращою було визнано і відправлено на конкурс роботу учня 9-Б класу Дзябенко Богдана «Дотримуйся правил безпеки дорожнього руху: збережи своє життя!».

Також з метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у період з 12 по 18 листопада 2018 року було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху. Відповідно до тематики Тижня проводилися ряд масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху. Активно співпрацювали з учителями медична сестра колегіуму Гоєва Н.Ю., організатор Симоненко Є.О. Колегіанти показали, наскільки важливо сьогодні дотримуватися правил дорожнього руху, берегти себе та оточуючих. Бібліотекар колегіуму Дубовицька О.Г. підготувала виставку інформаційних матеріалів «Правила дорожні знать повинен кожний». Було проведено години спілкування, конкурси, практичні заняття з основ безпеки дорожнього руху.

Учні початкових класів із захопленням брали участь у конкурсах малюнків «Діти на дорозі», грі «У гостях у Світлофора Моргайлика». практичному занятті «Ми - пішоходи» та ін. Діти закріпили знання про користування світлофором, запам’ятали сигнали регулювальника, пригадали правила для пішоходів, зрозуміли, що своєю ризиковою поведінкою ми можемо завдати шкоди не тільки собі, а й іншим людям.

У ході тижня учні середньої та старшої школи мали можливість прийняти участь у таких заходах: практична вікторина «Надання першої домедичної допомоги потерпілим в надзвичайних ситуаціях», створення колажу - «Молоде покоління – за безпеку дорожнього руху», гра-змагання «Розумний пішохід», створенні проекту «Молодь за безпеку дорожнього руху» та ін.. Всі заходи під час проведення Тижня безпеки дорожнього руху пройшли на належному рівні. Кожен день був цікавим, корисним та різноманітним. Запорукою успішного проведення Тижня безпеки дорожнього руху на тему: «Ми – за безпеку руху!» є ефективна організація навчально-виховного процесу, який дає можливість учням оволодіти основними знаннями, уміннями та навичками безпеки повсякденного життя, а також сформувати у школярів правила безпечної поведінки на дорозі та необхідність дотримання їх в різних нестандартних ситуаціях

                                                                                   Глушко Т.І., вчитель основ здоровя

 

 

Переглядів: 160 | Додав: tamarakruglova25
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Національна дитяча гаряча лінія Національна гарча лінія
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всего ответов: 156
Друзі сайту
Статистика

Онлайн усього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0