Неділя, 05.05.2024, 15:32
Вітаю Вас Гість

Головна » 2018 » Листопад » 20 » Чому корисно читати?
10:39
Чому корисно читати?

Користь читання величезна, читаючи, людина пізнає для себе щось нове, цікаве (нецікаве і читати б не став), розширює свій світогляд, збагачує лексикон. Читання доставляє людям естетичне задоволення, це, мабуть, самий універсальний і простий спосіб розваги, а також найважливіша частина культурного і духовного самовдосконалення.

Психологи стверджують, що читання - невід'ємний процес на всіх стадіях формування особистості. Починаючи з дитячого віку, коли дитині читають вголос батьки, закінчуючи зрілим віком, коли людина переживає особистісні кризи і духовно зростає. Неоціненна користь читання в підлітковому віці. Читаючи, підлітки не тільки розвивають пам'ять, мислення та інші когнітивні процеси, вони розвивають і емоційно вольову сферу, вчаться любити, прощати, співпереживати, оцінювати вчинки, аналізувати дії, простежувати причинно-наслідкові зв'язки між подіями. Тому абсолютно очевидна користь книг, які дозволяють виростити і виховати цілісну, гармонійну особистість.

У процесі читання у людини активно працює головний мозок, при чому обидві півкулі, читаючи (робота лівої півкулі) людина постійно малює в своїй уяві образи і картинки відбувається в сюжеті (це вже робота правої півкулі). Тим самим людина доставляє собі не тільки задоволення від читання, але і тренує,розвиває здібності мозку.

У нашому колегіумі бібліотека знайшла своє гідне місце й проводить дуже багато заходів по залученню школярів до читання. Учні молодших класів залюбки приходять до бібліотеки самі за новим журналом чи книгою. Також не одноразово відвідують з класним з класним керівним цікаві заходи. Найкраще бібліотеку самостійно відвідують учні 3-х та 4-х класів. Учні старших більшість читають за шкільною програмою,це можна пояснити високою об’єму матеріалу який потрібно засвоїти,а також намаганням отримати високі результати. Але тут потрібно заважити ,що ніхто не відмовляє собі в задоволені почитати свіжу пресу під час перерви. Найкраще відвіюють бібліотеку учні 5-х,6-х,7-х ,10-х та одинадцятих класів. Тож шкільному бібліотекарю є над чим працювати.

Найкращі читачі:Корнієнко Єлизавет, Енцик Віталій, (6-Б клас), Пащенко Ольга, Власенко Даша( 10 клас),Колосов Єгор( 7-Вклас),інші.

Дубовецька О.Г.,

бібліотекар колегіуму

 

Переглядів: 86 | Додав: tamarakruglova25
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Національна дитяча гаряча лінія Національна гарча лінія
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всего ответов: 156
Друзі сайту
Статистика

Онлайн усього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0